Perhehoitokumppanit Suomessa Oy logotype

Anssi Helin

Perhehoidon ohjaaja – Keskinen Suomi

Moi, olen Helinin Anssi ja työskentelen keskisellä alueella perhehoidon ohjaajana.

Tulin taloon ensimmäisen kerran tekemään opiskeluihin kuuluvaa työharjoittelua ja oikeastaan olen edelleen sillä tiellä. Harjoittelujakson aikana minuun teki suuren vaikutuksen se laatu, millä työtä täällä tehdään. Tehtävät mietitään tarkkaan; kenen kanssa työ tehdään, miksi tehdään niin kuin tehdään ja erityisesti se, että mitä tehdään. Työn tavoitteellisuus ja pitkäjänteisyys ovat minulle tärkeitä asioita!

Harjoittelujakson jälkeen löysin itseni taas pian PKS:ltä tekemästä äitiysloman sijaisuutta ja sitten allekirjoitinkin jo vakituisen työsopimuksen. Enkä ole katunut.

Valtavan suuri merkitys työssä viihtymiseen on hyvällä työnantajalla, puhumattakaan työkavereista! PKS:llä työtä tehdään työpareina.

Loistavat kollegat tukevat työssäjaksamisessa, sillä tukea saa ja sitä myös annetaan tarpeen mukaan, ketään ei jätetä yksin vaan kaverista huolehditaan. Myös vapaus suunnitella oman kalenteri on asia, jolla on suuri merkitys jaksamiseen. Vapaus tuo tietenkin mukanaan suuren vastuun, joka tulee kantaa.

 

Työni koostuu perhehoitajien tukemisesta heidän tehtävässään, lasten ja nuorten ohjauksesta sekä syntymävanhempien kanssa työskentelystä. Koen todella antoisana sen, että saan pitkäjänteisesti tehdä tavoitteellista työtä niin aikuisten kuin lasten ja nuorten kanssa sekä olla mukana heidän kasvutarinoissaan ja kehityksessään. Käymme yhdessä läpi niin vaikeita kuin kevyempiäkin asioita, jokainen tilanne meitä kuitenkin kasvattaa ja vie eteenpäin, sillä sitä taas jaksaa.

Rutiinit ovat tärkeitä, mutta omaa työtä pitää myös kehittää. Siihen on PKS:llä on hyvä mahdollisuus. Uusille ideoille annetaan aidosti mahdollisuuksia kehittyä ja yhdessä katsotaan, mihin ne vievät!

Tervetuloa mukaan osaksi hienoa ammattilaisten tiimiä.

Muutama kollegani